midenstrands andliga blogg

 

Nytt fjärilsbesök

 

Fjäril

 

Mitt i vintern, i början av februari, fick vi än en gång besök av en fjäril i matrummet. Altandörren var stängd och inga fönster var eller hade varit öppna, så hur den hade kommit in var en gåta. I motsats till fjärilen i somras undvek den oss och flög i stället direkt och satte sig på en bok ...

 

Fjäril

 

... som heter "Livet enligt djuren", av Ami Sundeman. En fantastisk bok där djuren själva talar om hur de tycker att livet ska levas. Jag hade läst den och Lars höll på att läsa den, så den stod på hans bokställ.

Fjäril

 

Och där satt fjärilen sedan kvar hela resten av kvällen och hela natten, i över tolv timmar! Inte förrän morgonen därpå när jag lyfte upp boken flög den i väg och satte sig på en annan bok ...

 

Fjäril

 

... nämligen "Bonniers världshistoria". Med lite fantasi kan man tänka sig att det fjärilen försökte säga med de två böckerna var: "Så här tycker vi djur att ni människor ska leva (bok 1) - men det är så här ni har levt historien igenom!" (bok 2)

 

Fjäril

 

Sedan flög den lite högre upp och satte sig direkt under lampljuset ... som för att markera sin tredje poäng: upplysning. :-) Så försvann den och vi såg den aldrig mer.

Det är nog inte särskilt vanligt att en fjäril kommer in mitt i vintern och sitter stilla i ett halvt dygn - på en bok där just djuren kommer till tals!

 

Fjärilsrummet

 

Efter det första fjärilsbesöket i somras hittade vi en stor tygfjäril på loppis som vi satte upp ovanför fönstret i matrummet, som nu nästan kan kallas "fjärilsrummet". :-)

 

Efterspel - några dagar senare

 

Utan förvarning och utan minsta orsak börjar jag plötsligt må dåligt, på ett sätt som jag har gjort då och då på sistone: det blir oroligt i bröstet (puls och blodtryck stiger kraftigt) och oroligt i magen, och jag blir trött och illamående. Jag har fått en misstanke om att det beror på energipåslag på grund av uppstigningen som vi alla genomgår i dessa dagar, och nu tar jag fram orakelkorten "Gudinnornas vägledning" och ställer frågan om det stämmer. Drar ett kort. Vad blir det? Jo ...

 

Fjärilsmön

 

Kortet Fjärilsmön står för transformation:

Du upplever enorma förändringar just nu och de medför rika välsignelser. När du går igenom en sådan här förändringsperiod är det naturligt att du känner osäkerhet inför framtiden. För att få in det nya som du längtar efter måste du först tillåta gamla delar av ditt liv att försvinna. Dessa förändringar ska firas, inte fruktas. Var tacksam för att det gamla försvinner! Ta till dig alla de lärdomar det har gett dig och släpp det sedan! Känn den berusande glädjen och förväntan över det nya i de gåvor som skänks till dig nu, och låt dig överraskas och förtjusas av deras magi.

WOW!!

 

Skrivet i februari 2021.

 

Till högst upp på sidan

 

YouTube Följ mig på YouTube

 

 

© Madeleine Midenstrand 2007–2024 — Uppdaterad 2022-01-07

Andlig blogg

 

Andlig hjälp i vardagen

Besök av mina döda katter

Go with the flow (på engelska)

Hjälp på oväntat sätt

Kattmobbarna

Magiskt besök av en fjäril

Medvetandehöjning

Nytt fjärilsbesök

Shapeshifting

Siffror i en dröm

Madeleine

Översätt sidan!