midenstrands andliga blogg

 

Shapeshifting

 

Vad i hela friden är shapeshifting?! Läs vidare så får du veta vad jag kom fram till!

I juli 2021 började jag dra ett orakelkort varje morgon, vilket jag har fortsatt med sedan dess. För mig är det ett av många sätt att få personliga budskap från en källa som är högre och visare än jag själv. Man kan kalla det universum, sitt högre jag, sina andliga vägledare eller vad man vill.

Jag har över 20 orakelkortlekar och drar ur olika lekar varje dag efter lite olika system, så det blir stor variation. För att få bättre överblick skrev jag ända från början in dagens kort och datum i ett särskilt dokument, och efter en vecka fick jag ett lite märkligt kort:

Shape-Shifter

Shape-Shifter
Light attributes: Skill at navigating through different levels of consciousness. Ability to see the potential in everything.
Shadow attributes: Projecting any image that serves your personal agenda in the moment.

Jag förstod inte vad det hade med den dagen att göra men funderade inte så mycket på det. Mindre än en vecka senare kom det märkliga ordet "shapeshift" tillbaka:

Octopus

Octopus. Practice shapeshifting by altering your physical appearance and mannerisms.

Nu reagerade jag och undrade vad det innebar i praktiken. På vilket sätt skulle jag ändra mitt utseende??

En vecka senare var det dags igen:

Shapeshifting

Clouds. Shapeshifting.

Nu blev jag rejält förvånad. Tredje gången på mindre än två veckor! Två gånger kan kanske vara en "slump", tänkte jag (som inte tror på slumpen), men tre gånger – nej, aldrig. Men jag undrade vad det betydde. I den förklarande texten stod det hur man kan "shapeshift" genom att ändra utseende, beteende och inre attityd och på så sätt medvetet variera sitt sätt att uttrycka sig i världen.

Nej, jag begrep inte. Jag förstod orden, "ändra form", men inte vad det innebar. I engelska Wikipedia hittade jag en artikel som förklarar hur shapeshifting används inom mytologi och folklore och även i fantasylitteratur med mera. Shapeshifters är varelser som kan ändra form och därmed förvandla sig till något annat. När guden Zeus i den grekiska mytologin förvandlar sig till en tjur eller en svan för att närma sig de mänskliga kvinnor han åtrår, är det shapeshifting. Varulvar är ett annat exempel, och det finns många exempel i Harry Potter-böckerna.

Men vad i fridens namn har det med mig att göra?! undrade jag. Kan det vara det att jag håller på att gå ner i vikt, så att min kropp ändrar form? Jag hade gått upp mycket under corona-året och var nu på väg att gå ner igen.

Shark Eagle

Shark. Trust your instinct to discern the truth of the situation.
Eagle. Communion.

Två veckor senare kom kortet "Shark", som i den förklarande texten handlade om att instinkten är vital för överlevnaden. Och under "Associations" fanns ett bekant ord med: shapeshifting. Fem dagar senare kom kortet "Eagle" där den förklarande texten inte innehöll det ordet, däremot både "shape" och "form":

Whenever you experience a heartfelt communion with some physical expression of Life – plant, animal, human, or anything else — it is only then that you can truly feel how your life force is similar to the life force that is all around you. It is only a matter of the differences in form. An essence is articulated into the physical world in a multitude of ways that is the same in everything and everyone, although it manifests in various shapes and characteristics.

"Various shapes" är ju mer eller mindre detsamma som shapeshifting. Här började jag skönja något, men bilden var fortfarande suddig. Två veckor senare kom fortsättningen:

Rhiannon

Rhiannon. Sorceress. You are a magical person who can manifest your clear intentions into reality.

I den medföljande boken står det: A shapeshifter, Rhiannon can appear to you as an animal, bird, or song. Call upon her for help with manifestations, spirit communication, transitions, or artistic inspiration.

Så här återkom ordet shapeshifting/shapeshifter för femte gången på 1,5 månad!

Tre dagar senare skulle jag köpa nytt nagellack och gick till H&M. Där valde jag ut ett glittrigt mörkrött. Tog fram flaskan och vände på den – och hoppade högt!

nagellack

Nagellacket hette Shapeshifter!!!

Hade det funnits minsta tvekan förut så var den borta nu. Jag måste säga att de där uppe är otroligt påhittiga när det gäller att få fram sina budskap!

Nu pratade jag med en kompis om det här, men hon hade aldrig hört ordet förut. Både hon och jag googlade och letade och hittade massor, både texter på nätet och filmer på YouTube, men inget fick det att klicka hos mig, inget kändes rätt.

Raven

Knappt tre veckor senare fick jag kortet "Raven", med budskapet: Äg din egen kraft, använd dina förmågor, sluta tveka eller oroa dig, och under Additional Associations står shapeshifting. Fyra dagar senare fick jag samma kort! Det blev mer och mer intensivt!

Dagen efter kom kortet "Volcano", som handlade om vulkaner som en ohejdbar stark kraft och ett dramatiskt sätt som naturen förändrar och formar (shapes) landskapet, och på samma sätt kan oväntade och dramatiska förändringar omforma ens liv. Ordet shapeshifting fanns inte med på kortet, men det var faktiskt det här kortet som äntligen fick mig att börja förstå vad som menas. Kortet handlade om "change and shape", förändra och omforma (vilket ju är precis vad shapeshifting är) inte bara min fysiska kropp utan faktiskt hela mitt liv!

Nu när det till slut hade lossnat lite gick det snabbare. Redan efter fem dagar fick jag detta kort:

Fjärilsmön

Fjärilsmön. Transformation. Du upplever enorma förändringar just nu och de medför rika väldignelser.

I den förklarande texten står det: När du går igenom en sådan här förändringsperiod är det naturligt att du känner osäkerhet inför framtiden. För att få in det nya som du längtar efter måste du först tillåta gamla delar av ditt liv att försvinna. Dessa förändringar ska firas, inte fruktas. Var tacksam för att det gamla försvinner! Ta till dig alla de lärdomar det har gett dig och släpp det sedan! Känn den berusande glädjen och förväntan över det nya i de gåvor som skänks till dig nu, och låt dig överraskas och förtjusas av deras magi.

Det här kortet drog jag också i samband med ett magiskt fjärilsbesök vi hade haft i februari samma år, som jag har skrivit om här (jag har faktiskt haft två magiska fjärilsbesök, båda går att läsa om här på bloggen) — men inte förrän NU kopplade jag ihop shapeshifting med fjärilar!! De är ju shapeshifting personifierade! Från larv till puppa till fjäril. Ganska trögtänkt av mig av inte komma på det förrän nu kan man tycka, men på något sätt kände jag på mig att det inte skulle gå för fort, för det här var en process i mig som behövde ta tid.

Det dröjde hela tre veckor till nästa påstötning. Då fick jag "Shark" igen (se ovan), men när jag läste den förklarande texten förstod jag den bättre än då: det handlar om att gå från instinktiv rädsla till instinktiv tillit – och under "Associations" finns alltså shapeshifting. "Så nu tror jag att jag börjar fatta på allvar", skrev jag i min kommentar den dagen. "Det är ingen enskild situation (t.ex. ätstörningarna) utan ett paradigmskifte i mitt liv. Så underbart!"

Det här var första gången jag på allvar insåg att shapeshifting avsåg något större än en enskild företeelse. Dagen efter kom ett shift igen som jag kände var relevant i shapeshifting-följetongen. Det var kortet "Horse", med budskapet: Släpp illusionen att du är ett offer för du har alltid ett val, och ta konsekvenserna av det valet. Once you fully allow this reality, you will automatically shift into experiencing greater control of your life.

Dagen efter återkom ordet shape och hur vi formar vår verklighet; kortet "Love" med texten: It's a given that our thinking patterns affect our feelings and, in turn, our reality. What we put out – whether it's love, fear, empathy, sadness, and so forth – contains an incredible amount of power to shape and influence our reality.

Följande dag pratade jag med en kompis i telefon. Hon har bott länge i USA och blandar ofta in engelska ord i sin svenska. Vi pratade om allt möjligt, och som så ofta i mitten av november, om den mörka årstiden. Jag berättade en sak som jag hade tänkt på och som jag tyckte var väldigt konstig: tidigare har jag alltid räknat ner från höstens mörker tills ljuset återvänder och det har känts som en evighet, typ ett deppat "i Sverige känns det som om det är mörkt en större del av året än det är ljust", men nu känns det som ett glatt "jaha, nu är mörkret här, vad fint, för då är ljuset snart tillbaka - svisch, så är det ljust igen! Det går så fort!" Då sa hon "jaha, så det har hänt ett shift i dig alltså". Ett shift!!!

Där var det många tioöringar som trillade ner. Jag insåg att precis som jag redan hade varit inne på måste shapeshifting gälla allting, hela resan från 3D till multidimensionalitet. Inte bara den kroppsliga formen utan även det mentala och känslorna. Alla delar. Det fysiska, det mentala, det känslomässiga och det andliga.

Två dagar senare drog jag kortet "Whale" där det bl.a. stod: Every experience up to this point in your life has shaped you ...

Ja, allt har format mig – och nu pågår en omformning. Ett shapeshift.

Dagen därpå läste jag en sak på en Facebook-sida som tog andan ur mig ... 1,5 månad tidigare hade jag gått kurser i Reconnective Healing, och det här var en kurskamrat som skrev om sina upplevelser av den healingformen. När jag läste hennes ord "obalanser som håller på att skifta och ändra form" föll äntligen allting på plats. Där hade jag förklaringen till shapeshifting i ett nötskal!

Fyra dagar senare drog jag kortet "Fairies", där det i texten stod: Fairies also have the power of enchantment and shapeshifting.

Fairies

En vecka senare drog jag "Fairies" igen, och det var sista gången det handlade om shapeshifting. Allt ovan ägde rum under fyra månader, och efter det har jag (fem månader senare) inte fått ett endaste orakelkort med "shapeshift" i någon som helst form. Det behövs inte längre, för polletten har trillat ner, bitarna har fallit på plats, jag har förstått budskapet.

Hela den här inre utvecklingen kopplar jag nu till min kontakt med frekvenserna i Reconnective Healing. Det är tydligen vanligt att man känner av energierna redan när man bestämmer sig för att gå kursen, vilket i mitt fall var fem månader innan jag gick den första kursen. Nu i efterhand ser jag tydligt hur jag har ändrat beteende och inre attityd och därmed mitt sätt att uttrycka mig i världen, som det stod på ett orakelkort i ett tidigt skede (men som jag inte förstod då), därför att obalanser har omvandlats till balans. Svart på vitt fick jag det inte förrän jag började med ett dagligt orakelkort – men då fick jag det desto tydligare, ända tills jag till fullo hade fattat det.

 

Skrivet i april 2022 utifrån det ursprungliga dokumentet.

 

Till högst upp på sidan

 

YouTube Följ mig på YouTube

 

 

© Madeleine Midenstrand 2007–2024 — Uppdaterad 2022-04-13

Andlig blogg

 

Andlig hjälp i vardagen

Besök av mina döda katter

Go with the flow (på engelska)

Hjälp på oväntat sätt

Kattmobbarna

Magiskt besök av en fjäril

Medvetandehöjning

Nytt fjärilsbesök

Shapeshifting

Siffror i en dröm

Madeleine

Översätt sidan!